Homesick

Kat loopt 3000 kilometer dwars door Australië. De kat Jessie uit Australië had heimwee en liep 3000 kilometer dwars door het land terug naar haar vroegere omgeving. Eigenares Sheree Gale was met de kat vanuit het zuidelijke Adelaide naar een boerderij in de buurt van Darwin in het noorden van Australië getrokken. Op een dag verdween Jessie om 15 maanden later in mei van dit jaar terug op te duiken in haar oude buurt. Dat meldden de Australische media dinsdag.

Een ander gezin was naar de vroegere woning verhuisd en stuurde foto’s van de gevonden kat naar Gale. ‘Het was absoluut Jessie’, verzekerde Gale op televisiezender ABC. ‘Moeder natuur hielp haar een handje: het was regentijd. Daarna heerste er een muizen- en sprinkhanenplaag. Dus had ze de hele weg lang voldoende eten en drinken’, luidde de verklaring van Gale.

Kat Jessie is nu weer met haar broer verenigd. Die had een jaar geleden het vliegtuig naar het nieuwe adres gemist omdat hij op de dag van de verhuizing was weggelopen.

Bron: De Standaard

5 responses

    • Dát dacht ik ook: daar zouden ze een film moeten over maken. Spijtig dat de kat Jessie niet kan vertellen wat ze meegemaakt heeft tijdens die 15 maanden… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: