Comfortably Warm

I… Have become comfortably warm. Als kind heb ik uren voor, naast en onder een Leuvense stoof gestaan, gezeten, gelegen en geslapen. Warme herinneringen heb ik eraan overgehouden. Op dit ogenblik het enige plezante aan de winter dat ik kan bedenken. Onze katten vonden het ook geweldig. Die lagen altijd voor, achter of onder de stoof. Mrs. Jones bij mijn vader ligt op dagen zoals vandaag gewoon heel de dag voor de kachel.

Pritty en Dixie kennen dat gezellige warme gevoel niet. En Bowie helaas ook niet. Wij hebben geen kachel of Leuvense stoof in huis. Gelukkig heeft Joke, inventief zoals steeds, dit weekend daar iets op gevonden. Gewoon even de oven licht laten opwarmen, dan uitzetten en de deur openzetten. Succes gegarandeerd. De katten vinden de weg wel.

Ik moet bekennen dat ik dit verhaal eerst niet geloofde. Ik dacht dat Joke en Seb het geënsceneerd hadden. Deze avond heb ik het zelf uitgeprobeerd. En ja hoor, ‘t is waar! Ook Bowie vond snel de weg naar warmere oorden. Awesome!

PS: Don’t try this at home kids!

11 responses

 1. Jullie poezenhouders zijn toch wel echt niet te doen, wel heel grappige foto’s.
  PS: en allebei de label van de smaakpolitie want de ovens zijn kraakproper, houden zo…!!!

  • In mijn geval niet moeilijk… Ik heb die oven nog nooit gebruikt in de 20 jaar dat ik hier woon. Echt waar!
   (Zag ook dat wij hetzelfde merk van oven hebben.)

   Maar nu lopen we wel het risico dat bij de volgende controle kattenhaar wordt ontdekt in de oven. Euhm… btw, komt er iemand in het kerstverlof homebaked chocoladetaart eten? 😉

   • Geweldig!!! hahaha, moet ik bij Ushi ook eens proberen aangezien ik geen Leuvense stoof heb 🙂
    En ik heb altijd wel zin in homebaked chocolate pie!!!
    als ge hem zo lekker kunt maken als ons Joke tenminste!!!!! 😉

 2. Er is reeds een onderzoek gedaan naar lage cholesterolwaarden als je chocolade eet. Normaal gesproken zijn donkere chocolade en cacao cholesterolvrij. Als je dan kijkt naar melkchocolade en witte chocolade (sissy-chocolade) kan er gezegd worden dat zij slechts een minimale hoeveelheid cholesterol bevatten. Dit cholesterol komt uit melk.
  Daarnaast bevat chocolade (cacao) een minimale hoeveelheid van teobromine en cafeïne. Doordat deze stoffen in cacao zitten, heeft het een stimulerend effect op het centrale zenuwstelsel, de hartslag en de ontspanning van de ademhalingsspieren. Onderzoek heeft aangetoond dat de concentratie hierdoor verbeterd.

  Chocolade bevat daarnaast nog vitamine A, vitamine B12 die de groeiprocessen ondersteunen, vitamine B, D en E. Daarnaast bevinden zich mineralen in het product, die vitaal zijn voor goede lichaamsfuncties.

  Conclusie: Yep, chocolade is gezond!!

   • Nog meer goed nieuws…??
    1. Chocolade kan je humeur in positieve zin beïnvloeden. Dit komt omdat chocolade fenylethylamine bevat.
    2. Flavanolen zijn antioxidanten die van nature voorkomen in cacaobonen. Hoe erg chocolade beschermt tegen rimpels hangt af van de hoeveelheid flavanolen.
    3. Chocolade heeft een gunstige uitwerking op de bloeddruk dankzij de antioxidanten in de cacao.
    4. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: