Premonition

“I see I see…” (said the blind man). Mensen zijn soms onbewust in staat om gebeurtenissen in de toekomst te voorspellen. Gebeurtenissen die nog niet hebben plaatsgevonden kunnen het gedrag van mensen mogelijk beïnvloeden en hen een bepaald ‘voorgevoel’ bezorgen.

Er is veel bewijs voorhanden dat sommige dieren een aardbeving kunnen voorvoelen, en vreemd gedrag van vee en huisdieren is één van de beste vroegtijdige waarschuwingen voor een aardschok of een andere natuurramp. Ooggetuigen hadden enkele uren voor de tsunami-ramp op de tweede kerstdag 2004 het vluchtgedrag van de dieren opgemerkt. Op Sri Lanka vluchtten de apen hoog in de bomen en begonnen de olifanten zonder aanwijsbare aanleiding te trompetteren.

Opmerkelijk is het verhaal van een vrouw met een kat op de achterbank van de auto. Ineens sprong de kat op haar voorstoel. De kat werd agressief en beet haar. Daardoor werd de vrouw gedwongen te stoppen. Op dat moment, en slechts enkele meters van de stopplaats verwijdert, viel een boom op de weg. De kat voorkwam een waarschijnlijk dodelijke crash. En dan is er ook nog Oscar, de kat des doods. In het verpleegtehuis Steere House Nursing in Rhode Island loopt een kat rond die kan voorspellen wanneer een patiënt komt te overlijden. De kat zou zo accuraat te werk gaan dat het personeel familie waarschuwt wanneer hij bij iemand in bed gaat liggen. Zie bericht ‘Angel of Death’ op HoB (3 februari 2010). Wie gelooft in het bestaan van toeval?

Maar wat wou Bowie mij nu eigenlijk vertellen of duidelijk maken? Is er weer een overstroming op komst? Of erger, een nieuwe bijbelse zondvloed? Of zag poesmans gewoon de emmer met water, de borstel en de zwabber staan?

7 responses

  1. Of net zoals je ziek bent, dan wijken de diertjes geen milimeter van je zijde.
    Of die keer toen Benji geopereerd was en nog aan het bekomen was thuis, toen mocht er niemand in de buurt komen of Balou viel ze aan.

    • Meer dan 10 jaar geleden hebben wij Jones moeten laten opereren. Het was toen 2 dagen kantje boordje of zij het zou halen. De 2 andere poezen weken toen ook niet van de mand waar Jones in lag. En Indy, de zus, heeft toen heel lang Jones verzorgd (wassen etc). En dan ken je het verhaal al van Bowie eerder dit jaar…
      Ik denk ook dat dieren (katten toch al zeker) intelligenter of ‘menselijker’ zijn dan we misschien wel denken.

  2. Bowie wil gewoon zeggen dat hij in plaats van deze kleine omheining liever een grotere zou hebben. Rond een mooi aangelegde tuin of zo??? ‘t Is maar een voorstel…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: