Ba in WW2

Mijn vader staat in de krant. Hij heeft De Gazet van Antwerpen gehaald (met foto). En vandaag staat hij in HoB. Hieronder kan je het overgenomen artikel uit de online versie van de krant lezen.

Geelse ‘kindsoldaten’ herdenken hun gesneuvelde wapenmakkers met Wapenstilstand


“Wij waren nog kinderen”, getuigt Eduardus Vangestel (83). “Wij waren nog geen 18 jaar en boden ons als vrijwilligers aan om ons land te verdedigen”.

Ook broers Remi (84) en Jos Hendrickx (85) bevestigen dat. “Onze jongste vervalste zelfs de handtekening van onze ouders om mee ten strijde te mogen trekken. Ik was wel 18 maar onze Remi nog niet”, lacht Jos. “Wij hebben in Zondereigen de grens met Nederland bewaakt onder het commando van Canadezen”, herinnert Remi zich. “Na een spoedopleiding van een week of vier trokken we ten strijde. Ik denk dat we geluk gehad hebben dat we niet naar het Oosten moesten trekken, omdat de Japanners zich overgegeven hebben”, mijmert Eduardus. Ook Charel Boeckx (96) kwam Wapenstilstand herdenken. Petrus Bosmans (90) mocht in naam van de Geelse oudstrijders een krans neerleggen.

Purr purr to: Ilse for keeping me in the loop.

5 responses

  1. Zit met mijn mond vol tanden en hij is deze namiddag nog wel op bezoek geweest hier en heeft hier niks over gezegd, maar wist het toen misschien nog niet…!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: