Gran Torino

Weer een primeur. Het eerste kaartje uit Italië is een feit. Plezant om te merken dat HoB-lezers op vakantie in het buitenland nog steeds aan Bowie denken. Wat wijn is voor Frankrijk, is koffie voor Italië. Dit moet een land naar mijn hart zijn. Espresso: dé nationale drank van de Italianen. In heel Italië wordt espresso eenvoudig caffè genoemd. Espresso wordt op elk moment van de dag gedronken. De Italianen beginnen er ‘s morgens vroeg mee en zelfs laat op de avond wordt hij na een overvloedige maaltijd als digestief gebruikt. Ik zou er als koffieverslaafde molto veloce naar toe moeten gaan. En daar geraak ik zonder vliegtuig. Wat houd mij eigenlijk nog tegen…??

From: Turijn, Italië

View: Mercato in plaza San Carlo a Torino, 1752. Schilderij van Giovanni Michele Graneri (1736-1778). Palazzo Madama, Museo Civico d’Arte Antica

Sender: Hilde & Ferdinand

Postmark: 30 September 2010 / Received: 5 Oktober 2010

Bowie sez: “Il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l’inferno e dolce come l‘amore.” Dit mag voor een keer vertaald worden: De koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde.

PS: Ook toegestuurd gekregen, deze affiche uit het kantoor van een Turijnse dierenarts. De Britse Korthaar staat mooi centraal!

3 responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: