Port Zélande

Scoop/Primeur. Het eerste postkaartje uit Nederland is aangekomen. Verzonden uit Port Zélande, een park gelegen bij het Zuid-Hollandse Ouddorp op de Brouwersdam aan het Grevelingenmeer tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Dit park is bekend door zijn opvallende bouwstijl (als imitatie van een Zuid-Frans vissersdorp) bij het binnenrijden van de provincie Zeeland.

From: Port Zélande, Ouddorp, Nederland

View: 28 Kustvogels

Sender: Lucie, Ward, Dina, Theo, Ferdinand & Hilde

Postmark: 10 September 2010 / Received: 13 September 2010

Bowie sez: “Nou zeg, hartstikke bedankt voor dit leuke kaartje met al die lekkere vogels. Doei!”

Zoals je kan lezen is dit een ‘educatief kaartje ter ondersteuning van de opvoeding van Bowie & Co.’ Nu, het is geweten dat Brits Korthaar katten bij de slimste katten horen van alle rassen. Maar je moet ze af en toe toch bijsturen. Britten moeten b.v. weten dat sommige vogels, zoals de 28 kustvogels beschermd zijn. En dat er spot- en lachvogels bestaan. En rare vogels.

PS: Als kind ben ik vaak met mijn ouders, zus & broer op vakantie geweest aan de Nederlandse kust, net over de grens. Het was in Nieuwvliet, dicht bij Cadzand. Daarnet in het familiearchief gedoken en nog een mooie foto gevonden. Op de voorgrond zie je Ferdinand staan. Ik sta in het midden en mijn broer zie je achter mij.

6 responses

 1. Commentaar bij foto “Kustvogels” : je ziet duidelijk dat vogels dinosauriërs zijn …
  Commentaar bij foto “Nieuwvliet” : je ziet duidelijk dat hier een team putten aan het graven is …

  • Goh ja zeg… inderdaad, vogels lijken net op dino’s! Ofschoon mijn voorkeur uitgaat naar Dino’s van LU. Ik sla geen dag over.

   En blijkbaar hebben wij eind jaren 60 (vorige eeuw) de basis gelegd voor de Team-building-hype van de afgelopen jaren. Moet eind deze maand weer gaan builden. Ik haat ik haat… 😉

   Kind+zand+water+schep=kat+kartonnen doos. Altijd succes!

   • … Ze lijken er niet alleen op, het zijn echte dino’s. Toen ik dat een tijdje geleden in de gazet las schrok ik mij een hoedje en sindsdien kijk ik helemaal anders naar vogels en kip eten is een totaal nieuwe ervaring geworden… “Nog levende dinosauriërs zijn de vogels.”
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Dinosauriërs
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Vogels
    … Veel plezier met “Together Everyone Achieves More” & “There’s No I In Team” & etc. enz… maar misschien kan je de begeleider van dienst wat proberen te prikkelen en uit zijn routine te halen met de vraag : “teams transform managers from cop to couch” ?!?

    • “Vogels zijn dinosauriërs die zijn gaan vliegen nadat veren zijn ontstaan.” Eigenlijk grappig, niet? Gelukkig zijn ze niet zo groot gebleven…
     Jammer genoeg ben ik salon-vegetariër en eet ik geen kip. Oké, ik beken, een kom Chinese kippensoep is hemels lekker en zal ik nooit laten staan! 🙂

    • Er is een grappig foutje (?!) geslopen in de laatste zin van mijn bovenstaand tekstje. Het moest zijn : “teams transform managers from cop to coach”
     Coach dus en niet “couch”… 🙂 Sorry voor de verwarring… Toevallig (?!) heb ik het voorbije weekend in de gazet (DM zaterdag 11 september 2010 pagina 61 “In het leven kan iedereen een beetje coaching gebruiken”) iets gelezen van Ilse Van Acker die zichzelf ‘coach no couch’ noemt… http://www.coachnocouch.be

     • Ik dacht het! Maar het was best een grappig foutje.

      Net gaan kijken op de site van Ilse Van Acker. Die zou misschien onze team-building nog interessant kunnen maken…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: