Alien XL

Yippee-ki-yay! 27 Oktober is het zover. Hèt hoogtepunt van 2010. De Alien Anthology Box Set (Blu-ray) komt dan uit. Noteer alvast in uw agenda dat ik vervolgens een paar weken geen telefoon beantwoord. Dat ik geen deur open doe na 20 u. Dat ik met rust wil gelaten worden tot nader order. Btw, weet iemand de naam van de poes in Alien?

Quote: “What the hell are we supposed to use man? Harsh language?”

4 responses

 1. Naam van die kat = Jonesy …

  Parate kennis, mijn beste, parate kennis …

  Ik wil gelijk van deze gelegenheid gebruik maken om haar naamgenoot een even lang leven (wel iets zorgelozer – zonder al die aliens dus) toe te wensen. Als ik het me nog goed herinner, is die kat min of meer iets van een zeventig jaar mogen worden … Go Jones, go!!!

  • Juist! Ik geloof dat Jones haar naam aan Alien te danken heeft. Of was het aan de Indiana Jones films? We hadden ook een kat genaamd Indy (kort voor Indiana).

   Jonesy wordt/werd minstens 57 jaar oud! Op het einde van Alien gaat de kat samen met Ellen Ripley (Sigourney Weaver) in hypersleep. Ze worden, in het begin van Aliens, 57 jaar later gevonden in deep space.
   Alien is een film die je minstens 77x moet gezien hebben. En in je collectie moet hebben. In de best mogelijke uitgave. En koesteren.
   Interessant: de geruchten gaan dat Ridley Scott een 2-delige prequel van Alien gaat regisseren. Volgens Scott staat het verhaal al vast en zijn er scenaristen mee bezig. Het verhaal zou zich afspelen in 2085, 30 jaar voor het Ellen Ripley verhaal.

   PS: En dan is er uiteraard ook nog ‘The Big Lebowski’! 😉

 2. En toch heb je die tweede kat in de familie (die waarnaar een of andere blog is vernoemd) NIET “dude” genoemd?!? 😈

  Overigens fantastisch nieuws van die prequel! Eentje om minstens even veel naar uit te kijken als naar de verfilming van “The Hobbit” naar het boek van Tolkien, je weet wel, die van “The Lord of the Rings” …

  • Er is nog veel onduidelijkheid ivm de verfilming van ‘The Hobbit’. Eerst was er het afhaken van regisseur Guillermo del Toro en nu zijn er geldproblemen bij MGM. Naar ‘t schijnt zou Peter Jackson de regie weer overnemen. Rest nog de financiële problemen… Bedoeling is dat de films (2 delen) in 2012 en 2013 in de bioscopen verschijnen.

   “Dude” of “Lebowski” bekt niet zo mooi als Bowie, vandaar… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: