Bonjour de Dinant

Maceo! Blow your horn!* Charlie Parker. John Coltrane. Stan Getz. Coleman Hawkins. Lester “Prez” Young. Famous saxophone players. Saxophone. Adolphe Sax. Sax. Dinant. Kunnen jullie volgen? We zijn in Dinant aangekomen. Gisteren weer een inheems kaartje aangekregen. Voorlopig nog inheems want wie weet wordt dit ooit buitenland… Dinant is een stad in de provincie Namen en ligt aan de rivier de Maas. Adolphe Sax (1814-1894), de wereldberoemde instrumentenbouwer is er geboren. En de Dinantse Koek, een lekkere harde koek van met honing gezoet meel, wordt er gebakken. Oh ja, kijk eens naar de mooie aangepaste (en niet afgestempelde) postzegel.

From: Dinant-Sur-Meuse, België

View: Dinant en de Maas, de rots “Bayard”, de Citadel en de Collegiale kerk Notre-Dame

Sender: Benji, Joke & Seb

Postmark: n.a. / Received: 8 September 2010

Bowie sez: “Merci chers amis! Le français, c’est difficile pour moi parce que je suis anglais… Compris?!”

PS: Ik heb ook saxofoon gespeeld. Lang geleden. Maar niet op hoog niveau. Eerder het Bill Clinton-fanfare-toeter-niveau.

*“Maceo! Blow your horn!”, dat riep James Brown altijd naar Maceo Parker als het weer tijd was voor een funky sax solo. Aanvankelijk was de broer van Maceo, Melvin, gevraagd om te komen drummen in de band van James Brown. Melvin nam het baantje aan op één voorwaarde, dat ook Maceo mee mocht spelen. Uiteindelijk blijkt Maceo de beste saxofoonspeler die James Brown ooit gehad heeft. Hij is dé muzikant die de meeste invloed had op de unieke sound van James Brown.

4 responses

 1. Oef, geen krakers in ons tuinhuis!!!
  Dinant, leuke stad, ooit (heel lang geleden) speelde ik er op de vierjaarlijkse herdenking van de geboortedag van Adolph Sax.
  Een hele belevenis, honderden saxofonisten in een lange slinger door de stad.

  • Hey Wiske, ik wist niet dat jij saxofoon speelt. Dat zal destijds een hele belevenis geweest zijn in Dinant!
   Ik heb als bengel 3 jaar klarinet gespeeld omdat dit de basis zou zijn om dan over te schakelen naar dwarsfluit/sax. Helaas (voor mijn ouders) kwam ik toen in mijn R&R-jaren en kocht een electrische gitaar. Vervolgens ben ik dan (gedwongen) overgeschakeld naar synthesizer en drums. Tegenwoordig luister ik enkel nog naar mp3’s! 😉

   (En ‘s nachts droom ik nog steeds van mijn gemiste kansen als R&R-ster… 😉 )

   • Inderdaad ik speel nog altijd 2x in de week saxofoon in de plaatselijke harmonie (waar ik je de naam maar ni zal zeggen). Op maandagavond speel ik alt en zaterdagmorgen tenor. Wij zijn een vrij muzikale familie hoor, ons Joke speelt fluit en djembé, Nele klarinet, djembé, beetje piano, keyboard, gitaar en al wa da ge ze in haar handen geeft, en mijn venteke trompet en jammer genoeg staat er hier een Fender van hem waar er op dit ogenblik weinig mee gedaan wordt, en mijn gitaar zit bij ons Nele. Moest je zin hebben om nog eens op een sax te blazen kan ik je er altijd wel éne te leen geven!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: