Birdy

You ever wondered what our lives down here must look like to a bird? Iemand ooit de Amerikaanse film ‘Birdy’ gezien? Van regisseur Alan Parker? Met de soundtrack geschreven door Peter Gabriel? In ‘t kort: Sergeant Al Columbato (Nicolas Cage) is een veteraan uit de Vietnamoorlog. Hij lijkt daarom de aangewezen persoon om zijn vriend Birdy (Matthew Modine) met behulp van herinneringen uit diens jeugd zijn ervaringen te boven te laten komen. Deze is alleen zwaar getraumatiseerd uit de oorlog teruggekomen. Hierdoor is zijn fascinatie voor vogels overgeslagen in de overtuiging dat hij zelf een vogel is. Hij is opgenomen in een psychiatrische instelling en het is bijna onmogelijk tot hem door te dringen.

Ik heb de indruk dat het met Bowie ook die richting uitgaat. Het is begonnen met het nabootsen van het getjilp van vogels. En nu gaat poesmans al een stapje of zitje verder…

PS: iMac stond al aan (met de Caps lock key on) toen ik deze avond thuiskwam. Wie zou dat gedaan hebben…??

3 responses

  1. Bowie is heel je huis grondig aan het verkennen. Nu nog even naar de snelcursus: hoe stuur ik een mail… en weg zijn wij!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: