Landmark

Non plus ultra – Tot hier en niet verder! Bowie heeft een grenspaal geplaatst. Vroeger stond deze paal aan de oprit van de garage. Maar nu heeft Bowie de steen aan de ingang van de tuin geplaatst. Hij is het beu dat er steeds vreemde katten in zijn tuin komen. Verder dan de grenspaal mogen ze niet meer komen.

Deze steen is afkomstig van één van de bekendste straten in België. Na de heraanleg van die straat is de steen in mijn tuin beland. Het was een verjaardagscadeau van mijn broer. Big Bro’ was toen een gebouw in die straat aan het renoveren en kon de steen euhm… op de kop tikken.

9 responses

    • Wetstraat – Rue de la Loi. Uwe pa was daar toen met zijn ploeg bezig. En ik kreeg daardoor een mooi kado. Maar eerlijk, hij zei achteraf dat hij die steen ook graag bij jullie thuis had gezet. Maar de broederliefde hé, of mijn gezaag…!! 😉

  1. Naar aanleiding van “deze steen” (!?!) moest ik onder meer denken aan het volgende verhaaltje (?!?)…

    De mensen vroegen aan de wijze: vertel ons over het leven. De wijze zette een glazen pot op tafel en nam een twaalftal stenen die hij zorgvuldig in de pot legde; toen deze gevuld was, vroeg hij aan de mensen: ‘Is deze pot gevuld?’ ‘Ja, hij is vol’, antwoordden de mensen.

    Nu nam de wijze een pot met kleine kiezelsteentjes. Zorgvuldig goot hij ze over de grote stenen. De kiezelsteentjes vielen tussen de stenen door tot op de bodem van de glazen pot. Opnieuw vroeg hij aan de mensen: ‘Is deze pot vol?’ ‘ja’, zegden de mensen, ‘nu is hij vol’.

    Daarna nam de wijze een zak met fijn zand dat hij heel zorgvuldig in de glazen pot goot. Het zand vulde de plaats tussen de grote stenen en de kiezelsteentjes. De wijze vroeg nog eens: ‘Is deze pot vol?’ Deze keer knikten de mensen beslist van ja. ‘Goed’ zei de wijze man en nam een pot met water. Hij vulde de glazen pot tot aan de rand. Daarop keek hij de mensen aan en vroeg hun welke grote waarheid dit experiment aantoonde. De moedigste onder de toehoorders antwoordde voorzichtig: ‘Het toont aan dat het leven nooit zo gevuld is als we denken en dat we als we echt willen er nog altijd iets bijkan. ‘ ‘ Neen ‘, antwoordde de wijze, ‘daarover gaat het niet. De grote waarheid die in dit experiment schuilt, is de volgende: als je niet eerst de grote stenen in de pot doet, krijg je ze er niet meer in. ‘ Het werd stil en de wijze voegde er aan toe: ‘Welke zijn de stenen van ons leven? Als we meer belang hechten aan futiliteiten zoals zand en kiezelsteentjes, zullen zij alle plaats innemen en blijft er geen tijd meer over voor de belangrijke dingen in het leven. Daarom mag je nooit vergeten jezelf in vraag te stellen: welke zijn de grote stenen in je leven, om ze vervolgens steeds als eerste in de pot te leggen.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: