Visions of China

Bron: DeMorgen.be (gb) 29.06.2009

Chinese katten uit de kookpot gered

media_l_949683

In China zijn meer dan 300 katten op de valreep gered voor ze naar restaurants werden gevoerd. De katten zaten opgesloten in bamboekooien en zouden aan vijf euro per stuk aan restauranthouders verkocht worden. Dat meldt de Telegraaf.

Kattensoep

Vrijwilligers hadden vrijdagavond een tip gekregen. Ze troffen 22 kooien met katten aan. In restaurants worden de dieren gebruikt voor een speciale kattensoep. De katten werden volgens een van de vrijwilligers mishandeld. In plaats van de dieren voorzichtig uit de vrachtwagen te laden, werden ze met kooi en al naar buiten gegooid.

Jagers

Kattendealers kopen de katten van jagers die ‘s nachts op pad gaan om de dieren te vangen. In China bestaat geen wet die het eten van katten verbiedt. Zolang die wet niet bestaat, staat de politie machteloos tegenover de kattenhandel.

media_xl_949682


6 responses

 1. H, tjonge, vreselijk. Maar het is nog niet zo ‘heel’ lang geleden dan in onze Kempen kat werd gegeten, het zou enorm naar konijn smaken. Daarom werden er de konijnepootjes aangelaten, om aan te tonen dat men geen kat gekocht had, cc mijn grootvader…

  P.

  • Vandaar het gezegde: een kat in de kookpot euh, zak kopen! 😉
   Mijn vader en moeder hebben ook straffe verhalen verteld over wat zij in ‘den oorlog’ allemaal moesten eten…En ja ok, dit artikel weegt natuurlijk niet op tegen al de miserie en wantoestanden die er in Afrika, Azië enz zijn. Maar die snoodaards van Chinezen…

 2. Cinezen zijn ervoor berucht dat ze álles eten. Al eens een foto van een Chinese markt gezien ? Je gelooft je ogen niet. Schorpioenen, reuzekakkerlakken, wormen, … En die eten dat met smaak op. Een hond of kat is voor hen (culinair gezien) maar een ordinaire schotel 😉

  • Een spreekwoord zegt dat een Chinees alles eet wat vliegt, behalve een vliegtuig en alles eet dat poten heeft, behalve een tafel.
   En dat heb ik niet verzonnen hé… En Buddy ook niet! 😉

 3. I am doing a little archiving and was disturbed by these photos! Thankfully, to my surprise, Google Chrome, offered to translate from Dutch to English. Now, I am disturbed but thankful that these cats were rescued.

  • Oh boy… you went back almost 4 years Aimee! Thank you, much appreciated. I was blogging on a different way in those days (and in Dutch).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: