WHOIS

T. S. Eliot sez: Elke kat moet drie namen dragen: de gewone alledaagse, de waardevolle officiële naam en een derde: “Die kent alleen de kat zelf en deze geeft hij niet prijs. Scherpzinnigheid heeft geen nut, vragen helpt niet. Hij blijft de enige die hem weet…”.

Laat me even een misverstand uit de wereld helpen. Bowie heeft zijn naam niet te danken aan David Robert Hayward-Jones, een succesvol Engelse muzikant. Neen. Poesmans heeft de eer om de naam te dragen van Lester Bowie (11.10.1941-08.11.1999), een Amerikaanse jazz trompetist en componist. Hij werkte met tal van grootheden zoals Solomon Burke, Joe Tex en Rufus Thomas. Hij speelde ook in Defunkt, een band uit New York die een mix brachten van avant-garde, jazz, funk en invloeden van punk rock. Grappig dat in Defunkt ook nog Joseph Bowie (trombone), Byron Bowie (saxofoon) en Bahnamous Bowie (keyboards) speelden.

Lester Bowie

Lester Bowie

4 responses

 1. Cool, ik dacht idd dat de naam kwam van David Bowie. Maar nu dat ik weet dat het van de Jazz muziek komt vind ik de naam nog veel leuker! 🙂
  Groetjes!!!!!!

  • Nele,
   Omwille van de link naar die euh…Engelse zanger, had ik eigenlijk de naam geschrapt. Maar toen Geert ook Bowie voorstelde als naam voor poesmans was ik weer overtuigd.
   Oh ja, dit nog, Lester Bowie was ook veel cooler dan die euh…

  • P,
   Babyborrel is op komst (neen, niet op 21 juli…) en fruitsap gratis als ik een sponsor kan vinden voor het evenement. Cecemel heeft afgehaakt dus misschien iets voor Partitura…??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: